Home »

 
 

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Liberation Route – lezing door Jurriaan de Mol

mei 11 @ 16:00 - 18:00

Jurriaan de Mol is initiatiefnemer van het tot leven brengen van de verhalen van de Liberation Route, en sinds 2001 voorzitter van de Stichting Liberation Route Europe.

De Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden.

Bij Sociëteit Winterswijk vertelt Jurriaan over de route die de westelijke geallieerden namen tijdens de laatste twaalf maanden van de Tweede Wereldoorlog: vanuit Engeland, Normandië (D-Day), via Parijs, Bastogne, Brussel, Eindhoven, Nijmegen en Arnhem naar Berlijn, om daar op 8 mei 1945 de capitulatie mee te maken van Nazi-Duitsland.

Persoonlijke verhalen van burgers, onderduikers, vluchtelingen en soldaten staan centraal. Terugkerende vragen zijn: waardoor verloor Europa zijn vrijheid in 1939, wat hebben de mensen moeten doormaken om de vrijheid terug te krijgen en … wat doen we nu in 2019 om onze vrijheid te bewaken?

Zie ook: www.liberationroute.com en www.europeremembers.com.

  • Leden: geen kosten
  • Niet-leden: € 10,00 p.p.

Gegevens

Datum:
mei 11
Tijd:
16:00 - 18:00