Home »

 
 

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Noord-Korea – lezing door Dick Leurdijk

maart 9 @ 16:00 - 18:00

Voor deze lezing gaarne uiterlijk 7 maart 2019 uw komst per e-mail aanmelden via [email protected]

Op zaterdag 9 maart 2019 geeft Dick Leurdijk, oud-Winterswijker, een lezing over een actueel internationaal vraagstuk: het Noord-Koreaanse nucleaire programma.  Dick is oud-onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen ‘Clingendael’ in Den Haag.

Eind 2017 zag het er naar uit dat de wereld aan de vooravond stond van een grootschalig nucleair conflict tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. Met de Olympische Winterspelen van begin 2018 als breekijzer hebben Noord-Korea, Zuid-Korea en de Verenigde Staten inmiddels een diplomatiek offensief ingezet om zo’n nucleaire catastrofe te voorkomen, met als inzet de ‘de-nuclearisatie’ van Noord-Korea en de hereniging van het Koreaanse schiereiland. Wellicht komt het tot een tweede topontmoeting tussen Kim Jung-un en Trump. Waar staan we nu?

Deze vraag komt aan de orde tijdens de lezing met een PowerPoint-presentatie door Dick Leurdijk. In zijn 25 jaar bij Clingendael heeft hij veelvuldig internationale conflicten becommentarieerd op radio en tv, en er uitvoerig over gepubliceerd in binnen- en buitenland.

Na afloop van de lezing gaat Dick in op vragen en opmerkingen uit de zaal.

  • Leden: geen kosten
  • Niet-leden: € 10,00 p.p.

Gegevens

Datum:
maart 9
Tijd:
16:00 - 18:00