10 maart 2018 – Feel Good Project/Beatrixpark, lezing door Nanny van de Laar

Nanny van de Laar is verbinder/adviseur en is ruim 15 jaar als Make up Artist werkzaam geweest. Zij heeft een enorm netwerk met contacten in de media, het bedrijfsleven en de medische wereld. Als SFX grimeur kan zij mensen met bijvoorbeeld brandwonden of wijnvlekken in hun gezicht weer een mooie aanblik geven. Nanny heeft ook make-overs gedaan voor Pink Ribbon. Haar filosofie is dat het eindresultaat van haar werk mensen weer zelfvertrouwen geeft. Dat kan helpen bij het herstel na een ernstige ziekte.
‘Ieder mens is mooi, ook al is men anders.’

Nanny heeft op jonge leeftijd met ernstige ziekte te maken gehad, zowel persoonlijk als in haar naaste familie. Het heeft haar geleerd hoe belangrijk het is om juist na ernstige ziekte te leven vanuit een gezond zelfbeeld.

Toen Nanny hoorde van de plannen van prof. H.E. (Riek) Bakker voor de ontwikkeling van het Beatrix Gezondheidspark in Winterswijk, nam zij het initiatief tot het Feel Good Project.

Het Gezondheidspark brengt reguliere en complementaire zorg bijeen. Het omvat het Streekziekenhuis Koningin Beatrix voor de acute, complexe en chronische zorg in de regio; een medisch bedrijventerrein waar vooral paramedische voorzieningen zijn gevestigd; en het Arrisveld waar vier groene landschapskamers worden ingericht met plaats voor bijzondere nieuwe faciliteiten die helpen het leven nog gezonder te maken.

Het Feel Good Project richt zich in eerste instantie op mensen die ernstig ziek zijn geweest en die weer grip willen krijgen op zichzelf. Het programma bestaat uit een Feel Good (vakantie)week met onder meer aandacht voor voeding, beweging/sport, uiterlijke verzorging, muziek en kunst. Men kan deelnemen aan workshops uit de complementaire zorg, om zo emotioneel, mentaal en fysiek sterker te worden.

In haar lezing lichtte Nanny de actuele stand van zaken toe en ging zij in op verschillende facetten die een rol spelen bij het project, zoals:

– huidige en toekomstige doelgroepen;
– financiering en sponsoring;
– samenwerkingspartners;
– de start van een kleinschalige pilot.

Afsluitend zei Nanny: ‘Het Feel Good Project is door mij bedacht. Het is een onderdeeltje van het totale Beatrix Gezondheidspark. Ik ga niet over de planvorming en andere zaken, maar ik ben voor de gemeente Winterswijk (stadstuinontwikkeling) en voor Arrisveld BV (grondeigenaar) als verbinder werkzaam geweest. Met het Feel Good Project ga ik nu een eerste start maken op het Arrisveld, met een pilot van twee jaar. In april of mei komt een Bidboek online, waarin geïnteresseerden informatie kunnen vinden over de visie en planvorming.’

(Klik op een afbeelding voor een vergroting.)