Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Optreden van de Greyhound Barbershop Singers

10 december 2022 @ 16:00 - 17:00

Zij waren in 2017 ook al een keer te gast bij Sociëteit Winterswijk en wij verheugen ons erop de Greyhound Barbershop Singers op  10 december 2022 weer te verwelkomen.

Het koor, opgericht op 1 september 1986, legt zich bijna helemaal toe op het zingen van barbershopsongs, met af en toe een uitstapje naar andere vormen van close harmony.

Barbershop is een zangstijl die eind 19e eeuw is ontstaan in Amerikaanse kapperszaken (barbershops). Naast het knippen van haren werden er ook ‘lichte’ medische en tandheelkundige ingrepen verricht, werd een borreltje gedronken en werden  sterke verhalen verteld. Tijdens het wachten op hun beurt doodden de klanten de tijd door de toen bekende liedjes te zingen: iemand zette een melodie in en de anderen probeerden ‘om de melodie heen te zingen’. Zo ontstond de Barbershopstyle.

Barbershop wordt gezongen zonder begeleiding van instrumenten (a capella). De akkoorden zijn snel herkenbaar. De verschillende stemmen als lead, tenor, bas en bariton produceren met hun speciale sound welluidende akkoorden (‘ringing chords’), waarin nog eens allerlei boventonen te horen zijn.

Gegevens

Datum:
10 december 2022
Tijd:
16:00 - 17:00