Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De ontwikkeling van de textielindustrie in de Achterhoek – lezing door Raymond Driessen

14 oktober 2023 @ 16:00 - 17:00

Ons lid Raymond Driessen is bij de meesten van u wel bekend. Hij is één van de personen die het langst lid is van Sociëteit Winterswijk, als medeoprichter. Zijn huidige woonplaats Middelburg is de reden dat hij niet zo frequent in Winterswijk aanwezig kan zijn.

Raymond groeide op in de Wilhelminastraat in Winterswijk in een gezin met vijf kinderen. Hij bezocht het Lyceum, waarna hij in Delft bouwkunde studeerde met als hoofdrichting Architectuur. In zijn werk specialiseerde hij zich verder in het ontwerpen van luchthavens. Dat werk bracht hem op vele exotische plaatsen in de wereld en wakkerde een brede cultuurhistorische belangstelling aan. Hij gaf daar blijk van in eerdere lezingen voor onze sociëteit, bijvoorbeeld over de Islam en over stedenbouwkundige ontwikkeling in het Midden-Oosten. In 2018 vertelde Raymond bij ons over zijn professie als ontwerper van luchthavens.

De presentatie van zaterdag 14 oktober 2023 heeft als hoofdonderwerp: De ontwikkeling van de textielindustrie in de Achterhoek en daarna meer specifiek de ontwikkeling van de Driessen-bedrijven in Aalten. Raymond kan spreken uit een bijzondere, directe kennis vanuit de textielindustrie. Zijn vader, grootvader, overgrootvader etc. waren gerenommeerde textielfabrikanten, niet alleen in Aalten, maar ook in Bocholt, waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen. (Eén van de voorvaderen was zelfs burgemeester van Bocholt.)

Het belooft weer een boeiende lezing te worden.

Na de lezing is er gelegenheid tot bijpraten en borrelen.

Toegang alleen voor leden en op inschrijving. De lezing vindt plaats in het parochiecentrum van de katholieke kerk aan de Misterstraat 18 in Winterswijk, schuin tegenover de Hema.

Gegevens

Datum:
14 oktober 2023
Tijd:
16:00 - 17:00