Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De eeuw van Bob Dylan, lezing door Ubel Zuiderveld

11 februari 2023 @ 16:00 - 17:00

Voor velen van u zal Ubel Zuiderveld geen onbekende zijn: hij is sinds 2005 politiek actief voor de PvdA in Winterswijk en hij was tot de verkiezingen van vorig jaar fractievoorzitter van die partij. Ook op de regionale TV-zender 1Achterhoek heeft u hem misschien gezien met historische verhalen in de rubriek Hier & Toen.

Op 11 februari a.s. verzorgt Ubel Zuiderveld een lezing voor Sociëteit Winterswijk over Bob Dylan. Deze presentatie is gebaseerd op het boek dat Ubel over deze singer-songwriter schrijft: ‘De eeuw van Bob Dylan’. Het boek wordt in 2024 uitgebracht.

Ubel vertelt over de joodse wortels van Dylan en de actuele link met de situatie in Oekraïne/Rusland. Vanzelfsprekend komt ook Dylans oeuvre aan bod, waarbij de link wordt gelegd met de Black Lives Matter-beweging. Tot slot vraagt Ubel zich bijna retorisch af: “Waarom is het volkomen logisch dat Dylan de Nobelprijs voor de literatuur kreeg?”

Ubel is in het dagelijks leven zelfstandig horecajournalist, maar was in het verleden als muziekjournalist onder meer eigenaar van vakblad Music Maker en vakbeurs Musical Instruments Live Event.

Toegang alleen voor leden en op inschrijving.

Gegevens

Datum:
11 februari 2023
Tijd:
16:00 - 17:00