Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het verborgen stukje SKB, lezing door dr. Cas Weykamp

8 juni @ 16:00 - 17:00

De lezing vindt plaats in de Whemer Hof, Ratumsestraat 20, Winterswijk. Toegang alleen voor leden.

Het SKB – Streekziekenhuis Koningin Beatrix. De naam zegt het al: Streekziekenhuis, de ambitie om te voorzien in goede ziekenhuiszorg in onze regio Oost-Achterhoek. Niet meer en niet minder. Hoewel: er is een afdeling die nationaal, sterker nog, vooral wereldwijd aan de weg timmert. Dat is het MCA laboratorium.
In een gewoon ziekenhuislaboratorium wordt van alles gemeten in bloed en urine. De uitslagen zijn de spiegel van de (on)gezondheid van het lichaam, en leidend of bevestigend voor diagnose en therapievervolg. Voorwaarde is wel dat de metingen betrouwbaar zijn. En dat is de missie van het MCA laboratorium: bewaken en verbeteren van de kwaliteit van het medisch laboratorium. Dat gebeurt door, en daar wordt het een beetje technisch, referentiemethoden en ijkstoffen te ontwikkelen en ringonderzoeken te organiseren.
Het MCA laboratorium is opgericht door Dr. Cas Weykamp. In zijn lezing zal hij vertellen hoe zijn laboratorium ontstaan is, en uitleggen en laten zien wat kwaliteitsbewaking is. Hij vertelt hoe hij zijn boodschap heeft uitgedragen in wetenschappelijke artikelen, door samenwerkingsverbanden, door honderden lezingen op alle continenten. En wel zo belangrijk: dat het niet bij theoretische vergezichten gebleven is, maar dat zijn ideeën ook daadwerkelijk geïmplementeerd zijn en werk bieden aan 15 mensen, verborgen binnen de muren van het SKB.

Na de lezing is er gelegenheid tot borrelen en napraten.

Gegevens

Datum:
8 juni
Tijd:
16:00 - 17:00