12 december 2015 – Deel 2 (muzikale afsluiting van 2015)

De laatste bijeenkomst van 2015 was een muzikale afsluiting met de band deel II

Bio deel II

Pieter Hoitinga, Edwin Konings en Ronny Wolterink speelden al jarenlang in verschillende Engelstalige coverbands in de regio.

Ze waren echter toe aan iets anders, iets nieuws…

“Het was Pieter die de eerste stap zette: Lang geleden zat hij wat te rommelen op z’n gitaar en voor hij het wist stond een melodielijn op papier. Alleen de tekst was er nog niet”.

Niet ervaren in het schrijven van Nederlandstalige liedjes, was het begin een moeizaam proces. Totdat hij per toeval in een gedichtenbundel het gedicht ‘Wie lacht er niet’ van Huub van der Lubbe las; “Die tekst paste naadloos op de melodielijn”. Dat klonk goed. Vanaf dat moment wist hij dat hij verder wilde met Nederlandstalige muziek, maar wel van eigen hand. Zodoende is hij deze nummers gaan schrijven”.

Band

In contrabassist Edwin en drummer Ronny vond Pieter de juiste muzikanten om met zijn muziek naar buiten te treden. Hij wilde geen grote band, maar gewoon een klein clubje muziekliefhebbers dat lekker muziek wil maken. Deze twee heren hadden wat dat betreft dezelfde visie als Pieter.

Met Deel 2 richten de muzikanten zich op een compleet andere groep dan bands met covers. Het is echt luistermuziek, dus niet voor iedereen even toegankelijk. Het komt het best tot z’n recht in een intieme ruimte. De muziek is vrij persoonlijk en Pieter geeft veel van zichzelf bloot. “Dan is het niet fijn als je in een druk café tegen ruggen aanspeelt”.

Pieter heeft nu meer dan 35 nummers geschreven en uitgewerkt en band Deel 2 wil ze met het grootste plezier aan het publiek laten horen.

Ze zingen Nederlandstalige nummers onder begeleiding van gitaar, contrabas en drums. Een vrij unieke combinatie waardoor een bijzonder geluid ontstaat. Je hoort hier en daar invloeden van rock, pop, blues en reggae, maar over het algemeen is de muziek niet in één hokje te plaatsen en in welk genre de muziek van ‘Deel 2’ dan wel thuis hoort, weten de Winterswijkse muzikanten zelf eigenlijk ook niet.