14 november 2015 – Wijnproeverij Vinox Borculo door Cees Oxener

Wie kent hem nog van De Olde Smodde aan de Satinkplas en café De Boemel in de Spoorstraat? Veel mensen zullen met genoegen terugdenken aan die periode, waarin vele jonge Winterswijkers een biertje gingen drinken bij Cees.

Cees is zijn hele leven in de horeca gebleven en heeft zich op latere leeftijd gespecialiseerd in wijn en dan voornamelijk wijn uit de Languedoc-Roussillon, het grootste wijngebied ter wereld.

Cees is begin jaren ’90 uit Winterswijk vertrokken en als kok begonnen in een hotel/restaurant. Inmiddels was Cees opgeklommen tot directeur van dat etablissement. In 2011 is het bedrijf verkocht en is Cees nog een jaar gebleven bij de nieuwe eigenaar. Maar toen kwam de vraag: Wat nu? Vanuit zijn functie importeerde hij al wijn uit Frankrijk en daar ging hij meer mee doen. Daar begon Vinox. Vin betekent wijn in het Frans en waar Ox vandaan komt ligt nogal voor de hand. Vinox is een webshop, Cees gelooft dat dat de toekomst is en een gewone winkel vindt hij maar lastig.

Om de steeds korter wordende dagen en langer wordende nachten het hoofd te bieden, biedt een goed glas wijn vaak uitkomst.

Sociëteit Winterswijk heeft Cees bereid gevonden om speciaal voor leden en eventuele belangstellenden een gezellige wijnproeverij te verzorgen. Naast de wijnproeverij worden de gasten onthaald op diverse Franse hapjes, waarbij het stokbrood uiteraard niet zal ontbreken. Op zijn Frans: Du pain, du vin et du fromage.

Het gebeuren vindt plaats op zaterdag 14 november aanstaande om 16.00 uur bij Sociëteit Winterswijk, in het oude parochiehuis schuin tegenover de HEMA. Voor leden is de entree gratis. Niet leden betalen een tientje. Mocht men naar aanleiding van de proeverij wijn bij Cees willen bestellen, dan wordt dat via Cees geregeld.