11 mei 2024 – Allemaal theater, lezing door Jasper Korving

Wie wel eens naar het Steengroeve Theater is geweest, of ooit een voorstelling van het Winterswijks Muziek Theater (WMT) heeft bijgewoond, kent vast de naam Jasper Korving. In onze bijeenkomst van mei 2024 vertelde deze veelzijdige en creatieve man wat er allemaal komt kijken bij het op de planken brengen van grote producties.

Jasper is theatermaker, acteur, regisseur, talententemmer, podiumdier, docent, spreekstalmeester, poppenspeler, gangmaker, sfeerbeheerder en conceptontwikkelaar. Hij noemt het Steengroeve Theater Winterswijk ‘zonder twijfel het grootste en meest avontuurlijke openluchttheater van Nederland’. Een heel bijzondere plek om te werken en samen te werken, met een gezelschap dat uitgroeide tot ca. 400 spelers, dansers, muzikanten en vrijwilligers.

“Van jongs af aan heb ik niks liever willen doen dan ’dit’; mensen verrassen, vermaken, meevoeren in de fantasievolle wereld van het theater. Dat begon met poppenspel en straattheater en is doorontwikkeld tot wat het nu is. De passie is dezelfde, alleen zijn de podia tegenwoordig wat groter.”